Δρ Μαρία Κιτσαρά

Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας

Η Μαρία Κιτσαρά είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Επιστήμη των Πολυμερών από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή, στον τομέα των μικροκατασκευαστικών βιοαισθητήρων, εκπονήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα.

Πριν την ένταξή της στο Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΙΤΕ, η Μαρία εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια σε πολλά ιδρύματα στην Ευρώπη με επίκεντρο τους θεματικούς τομείς των βιοαισθητήρων, των μικρορευστονικών διατάξεων και των βιοϋλικών για την αναγέννηση των ιστών και την κατασκευή βιομιμητικών in vitro συστημάτων: Dublin City University στην Ιρλανδία, Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης (IMBCNM) της CSIC στην Ισπανία, École Normale Supérieure de Paris και Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία. Επίσης ήταν Επικεφαλής Διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία BioG3D πάνω σε βιοϊατρικές εφαρμογές υλικών και συσκευών που βασίζονται στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Έχει εργαστεί σε πολλά ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα (Ευρωπαϊκά και Εθνικά) και της έχουν απονεμηθεί 3 προσωπικές υποτροφίες έρευνας, συμπεριλαμβανομένης και μίας υποτροφίας Marie Curie. Επίση λειτουργεί ως αξιολογητής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ως κριτής και προσκεκλημένη συντάκτρια σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 40 δημοσιεύσεων με κριτές, συμπεριλαμβανομένων 3 κεφαλαίων βιβλίων, και συν-εφευρέτης 3 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 
Email :