Δρ Αναστασία Γιακουμάκη

Technology Licensing and Commercialization Consultant

Η Δρ. Αναστασία Γιακουμάκη είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ, 2002) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.Sc.) στην Προστασία Μνημείων (ΕΜΠ, 2003) και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υλικών (Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2009). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην προετοιμασία, συγγραφή και υλοποίηση ερευνητικών προτάσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ε&Κ στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο σε Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Μούρθια-Ισπανία, Πολυτεχνείο Μαδρίτης-Ισπανία, Πανεπιστήμιο Μπιλμπάο-Ισπανία) όσο και σε Ερευνητικά Ιδρύματα (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ).

Επίσης, έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως Έμπειρος Επιστήμονας Εφαρμογών στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει και κατασκευάζει προηγμένα συστήματα φασματοσκοπικής ανάλυσης.

Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεθοδολογιών και διατάξεων που βασίζονται σε φασματοσκοπίες λέιζερ (LIBS, LIF, Raman κ.α.) κι εστιάζουν σε εφαρμογές στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο της έρευνας έχει συμμετάσχει σε αρκετές αναλυτικές εκστρατείες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία (Πομπηία), Συρία και Ιορδανία χρησιμοποιώντας φορητά αναλυτικά συστήματα. Είναι συγγραφέας 30 και πλέον επιστημονικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 
Email :