Δρ Αρετή Μούρκα

Επικεφαλής της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας ΙΤΕ / Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

H Δρ. Αρετή Μούρκα είναι πτυχιούχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του St. Andrews στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013) και έλαβε τα πτυχία Bachelors (2007) και M.Sc. (2009) με διάκριση από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα.

Πριν στελεχώσει το γραφείο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ στην Πάτρα από τον Ιανουάριο του 2022, εργαζόταν ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στους τομείς της 3D εκτύπωσης και της νανοτεχνολογίας, με εξειδίκευση στην επεξεργασία υλικών με λέιζερ. Έχει σημαντική προϋπηρεσία σε έρευνα, σχεδιασμό, και διαχείριση/ανάπτυξη αυτής καθώς και στην διδασκαλία. Έχει εργαστεί σε ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, University of St Andrews στην Σκωτία, University of Bordeaux στην Γαλλία, Karlsruhe Institute of Technology (KIT) στην Γερμανία και Texas A&M University στο Κατάρ; καθώς επίσης και ως επιστημονικός συνεργάτης στις εταιρείες Nanoscribe και Amplitude Systemes. Επίσης, έχει εμπειρία ως αξιολογητής και κριτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λειτουργεί ως προσκεκλημένη συντάκτρια σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε >15 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, που αντιστοιχούν σε >750 παραπομπές (h-index είναι 10) και έχει δώσει πάνω από 30 ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ως σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας, έχει εμπλακεί ενεργά στην υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών εργαστηρίων σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, διαχείρισης καινοτομίας και αναζήτησης χρηματοδότησης για έργα έρευνας και ανάπτυξης. Μία από τις κύριες δραστηριότητες της αποτελούν η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ερευνητές αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε θέματα που καλύπτουν όλη την αλυσίδα της μεταφοράς τεχνολογίας, όπως πρόσβαση σε πηγές δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης, διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας, αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, δημιουργία τεχνοβλαστών, αναγνώριση και αξιοποίηση καινοτομίας και άλλα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο : +30 2610 620815
Email : mourka@praxinetwork.gr